Aday Öğrenci

Uluslararası Ticaret ve Finans bölümlerinin birleşmesi temeline dayanan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü gerek genç ve dinamik kadrosu gerekse de çağın gerekliliklerine uygun şekilde güncellenen müfredatıyla oldukça yenilikçi bir programdır. Bölüm kapsamında Uluslararası Ticaret, Uluslararası Pazarlama, Uluslararası Yönetim ve Uluslararası Finans olmak üzere dört anabilim dalı bulunmaktadır. Her anabilim dalı ile ilgili derslerde verilen bilgilerle alanında uzman bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrenciler, günümüzde yaşanan güncel gelişmelerle birlikte uluslararası ticaret ve finansman alanında çağdaş analiz teknikleri ve yaklaşımlarını kullanarak, alanlarında yeteneklerinin geliştirilmesi noktasında imkan elde edeceklerdir. 

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, seçmeli İngilizce hazırlık sınıfına ek olarak 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Dersler teori ve uygulamalardan oluşmaktadır. Okutulan derslerle öğrencilerin dış ticaret işlemleri, uluslararası para piyasası işlemleri, uluslararası ekonomik ve ticari örgütler, uluslararası ticaret hukuku, kambiyo hukuku, lojistik ve Türkiye’nin dış ticari ilişkileri üzerine bilgi sahibi olmalarının yanında; uluslararası ürün, mal ve hizmet dolaşım faaliyetlerinin de uygulamalı olarak öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda her dönem müfredatta yer alan yabancı dil dersleri ile mezun olduktan sonra ihtiyaç duyulan yabancı dil becerisinin kazanılması da mümkün olabilmektedir. Bölüm kapsamında gerçekleştirilen seminerlerle ilgili sektörlerden iş insanlarıyla öğrenciler buluşturulmakta ve iş insanlarının deneyimlerinden faydalanma imkanı elde edilmektedir.

Bölümde güz ve bahar dönemlerinin yanında üniversite yönetimi tarafından verilecek kararla yaz döneminde de eğitim öğretim faaliyetinin devamı sağlanabilmektedir. Bölümde staj zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak isteyen öğrenciler fakülte tarafından ilan edilen tarihlerde ilgili şartları sağlamak koşuluyla isteğe bağlı staj yapabilmektedir. Bu sayede mezuniyet sonrasında deneyim kazanma fırsatı elde etme imkanı sağlanmaktadır. 

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında yer almaktadır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya il merkezinde: Evliya Çelebi ve Germiyan Kampusu olmak üzere iki kampüse, 10 ilçede de  ayrı bina ve kampus alanlarına sahiptir. Evliya Çelebi Kampusu,7500 dekarın üzerinde bir alana sahiptir. Kampusa giriş, Üniversite inşaatlarının mimari felsefesi olan Osmanlı-Selçuklu yapımı tarzında, gelen insanları kucaklayan formda, ortada iki büyük  kulenin yer aldığı, yanlara doğru küçülen kuleler ve bu kulelerin arasındaki kemerli girişlerin olduğu taş kapıdan sağlanmaktadır. Kampus alanında mevcut yapılanma ile gelişme alanlarını ayıran, kampusu çevreleyen geniş bir ring yolu oluşturulmuş ve fakülte bloklarının içine taşıtların girmesi engellenmiştir. Taşıt ve yaya sirkülasyon alanları birbirinden büyük ölçüde ayrılmıştır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı altında toplam 103 adet öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Öğrenciler ilgi alanlarına uygun istedikleri bir topluluğa üye olarak, topluluk kapsamında farklı aktiviteler gerçekleştirebilmektedir. Öğrenci toplulukları içerisinde aynı zamanda bölümümüzün ismini taşıyan Uluslararası Ticaret Topluluğu bulunmaktadır. Uluslararası Ticaret Topluluğu ile birlikte çeşitli geziler ve etkinlikler gerçekleştirme fırsatı elde edilmektedir.

Bölüm öğrencilerine tüm bu imkanların yanında üniversite tarafından ilan edilen zaman ve şartlarda kısmi zamanlı olarak çalışma fırsatı da sunulmaktadır. Bu sayede hem maddi olanakların gelişmesi hem de ilerideki mesleki yaşam için deneyim elde edilmesine imkan sağlanmaktadır. 

Bölümüzle ilgili duyuru, iletişim ve detaylı bilgi için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Facebook: DPU Uluslararası Ticaret ve Finans (https://www.facebook.com/DPU-Uluslararası-Ticaret-ve-Finans-2709307219095069)

İnstagram: @dpu_utf

Son Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2021, Cumartesi