İnsan Kaynakları ve Kariyer Yönetimi Konferansı

İNSAN KAYNAKLARI VE KARİYER YÖNETİMİ
Dumlupınar Üniversitesi Uluslararası Ticaret Topluluğu tarafından ağırlanan Kosifler Oto’nun İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Akçay üniversitemize gelerek ‘İnsan Kaynakları ve Kariyer Yönetimi’ adlı etkinliğimizi gerçekleştirmiştir.
Kariyer hayatına bankacılıkla başlayan Fatih Akçay ilerleyen zamanlarda pazarlama ve insan kaynakları bölümlerinde görev almaya devam etmiştir. Şuanda da Kosifler Oto’nun İnsan Kaynakları Müdürü olarak devam etmektedir.
Neden İnsan Kaynakları?
‘İnsan ve insan kaynakları her ne iş yapıyorsak  çok önemli. Bunun önemini kavrayan firmalar zaten ticari olarak ön plana çıkmıştır.’ diyerek bu işin şirketlerde insan kaynaklarının önemini vurguladı.
İş hayatından bahseden Akçay bu konuda da şunları dile getirdi: ‘ Herkesin hayattan farklı beklentileri olabilir. Uzmanı olduğumuz bölüm ve yaptığımız iş farklılık gösterebilir. Elbette bir çalışanın tecrübe edinmesi çok önemlidir. İş hayatını tanımak önemli bir husustur. Şirketlerin amacı verimli organizasyonlar sağlamaktır. Bu nedenle bizim bulunduğumuz vizyon bu organizasyonlara uyum sağlamıyorsa kendi kariyer planımızı uyum sağlayacağımız ortak hedefe gitmeli.’dedi.
Sayın Akçay ‘İnsan Kaynakları departmanına bir öz geçmiş geldiğinde o öz geçmiş 7 saniyede değerlendirilir. Bu süre içerisinde öz geçmişin beğenilme durumuna göre 1.5 dakikaya çıkabilir. Bu süreyi 1.5 dakikaya çıkarmak sizlerin elinde.’ Diyerek sözlerine devam etii.  Okul dışı faaliyetlere de dikkat çeken Akçay üniversite hayatının sadece okuldan ve derslerden ibaret olmadığını söyledi. Okulda bulunan topluluklara, sosyal faaliyetlere vb. aktif olarak zaman ayırmamız gerektiğini de dile getirdi.
Başka bir hususta yabancı dil: İngilizcenin iş hayatında mutlaka çok iyi düzeyde olması gerektiğini söylerken ayrıca dili sürekli canlı tutmamız önemli diyerek sunumuna son verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, Perşembe